گوهر تراشی؛ از ایده برای کسب و کار تا موانع فروش | ضرورت راه اندازی نمایشگاه دایمی فروش
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش بازار، صنایع دستی این روزها علاوه بر اینکه یک عنصر هویت بخش و فرهنگی محسوب می شود از نظر اقتصادی نیز به عنوان یک کسب و کار ارزشمند نیز به آن نگاه شده و درآمدزایی برای فرد داشته باشد.
نمونه این صنایع دستی که در خراسان جنوبی و به ویژه شهرستان خوسف و روستای خور بسیار پررونق است گوهر تراشی و یا همان تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی است که بسیاری از جوانان و نوجوانان منطقه خور به سمت آن رفته اند و در دوره های آموزشی مرتبط با آن شر کت کردند.
محمد مهدی آهنین جان هنرمندی که از 14 سال قبل و از نوجوانی در رشته تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی فعالیت می کند در گفت و گو با بازار اظهار کرد: من خودم اهل روستای خور هستم و سنگ های نیمه قیمتی را از بیابان های اطراف روستایمان جمع آوری می کنم.
«خور» معدن سنگ های نیمه قیمتی
وی با اشاره به اینکه تنوع سنگ های نیمه قیمتی در روستای خور بسیار زیاد است، بیان کرد: من دوره تراش سنگ های قیمتی برای نگین و ... را دیده ام ولی برای پیکر تراشی به صورت تجربی کسب مهارت کردم.
این جوان هنرمند که در یکی از طرح هایش یکی از سنگ های قیمتی را به شکل نقشه ایران تراش داده است، گفت: بعد از مدتی دیدم که بازار نگین اشباع شده است و باید با استفاده از سنگ های قیمتی طرح ها و نقش های دیگری را درست کنم که به سمت طرح هایی چون نقشه ایران، شکل ماهی و دلفین و ... رفتم.
آهنین جان که سال جاری در مسابقات ملی آزاد مهارت گوهر تراشی ایران که در کرمان برگزار شد رتبه اول را به دست آورده است، ادامه داد: کار تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی اگر بازار فروش خود را به خوبی پیدا کند می تواند به عنوان یک کسب و کار نیز مطرح باشد.
وی با تأکید بر اینکه برای هنرمندان گوهر تراش درحال حاضر تنها محل فروش همین نمایشگاه های صنایع دستی است، اظهار کرد: اما حضور در همین نمایشگاه هم گاه با موانعی رو به رو است و به عنوان مثال در نمایشگاه صنایع دستی تهران برای هر غرفه 25 میلیون تومان مطالبه کردند.
هزینه بالای غرفه نمایشگاه های صنایع دستی
این هنرمند گوهر تراش ادامه داد: هنرمندان روستا از جمله در روستای خور توان پرداخت چنین هزینه ای را ندارند و بی شک در این زمینه باید تدبیری اندیشه شود.
آهنین جان یادآور شد: در حال حاضر تنها خواسته ما این است که یک نمایشگاه دائمی برای فروش محصولات مرتبط با گوهر تراشی در برخی از مکان های تاریخی استان برپا شود تا از نظر فروش مشکلی نداشته باشیم.
وی گفت: باید این نکته را هم مدنظر داشته باشیم که در مورد گوهر تراشی و تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی فضای مجازی مکان خوبی برای فروش و عرضه نیست چرا که مردم دوست دارند محصول را از نزدیک ببینند.
-
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۵:۱۲
-
۹ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/889153/